Våren är här!

  • 16 feb 2024

...och med den kommer vårkänslorna.

Då händer det saker på klubben!

Dags att uppdatera er medlemmar med...

 

Vad som gjorts

Till att börja med så har samtliga kanotställ i den nya förvaringen blivit klädda med mattor, klubbens skolkajaker och paddlar har flyttats över. Klubbens egna kajaker ligger nu närmst dörren, med K2:or längst till höger, allt sorterat efter "svårighetsgrad". Kajaker för de minsta längst ner, och rankast/ej särskilt ofta använda längst upp.

Vi har även flyttat över privata kajaker som inte använts under flera år, i väntan på att vi ska göra en gemensam inventering av dem i samband med årets inbetalningar för kanotplatser. Känner du igen dig eller din kajak i den beskrivningen så befinner den sig nu i den nya förvaringen.

Likaså har vi plockat bort facken för dessa i den gamla förvaringen.

 

Vad som återstår

Förutom lite finlir med att märka ut platserna så ni alla kan få era egna platser, och framförallt kunna erbjuda er ytterligare minst 30 nya platser, så har även nya paddelhållare beställts och sätts upp inom kort.

Likaså är en lösning på nycklar, larm och taggar ÄNTLIGEN på väg. Istället för att gå vidare med en lösning som skulle kosta klubben över 100 000kr, så har vi nu hittat en firma som kommer uppgradera vår befintliga lösning. Detta ger oss möjlighet att på ett säkert sätt hantera accessen till klubben för betalande medlemmar.

Ytan i den gamla förvaringen som frigjorts kommer inom kort förvandlas till kombinerad gym- och paddelhall (nej, inte den där varianten med ett p med "enhandspaddlar för medelålders" i en plåtlada, utan en riktig). Vi kommer inom kort bära ner utrustning för att våra aktiva ska kunna utvärdera om utrymmet räcker till, eller om vi ska ta bort ytterligare ett fack.

Likaså tittar vi på att justera befintliga nya fack för att vi med lite tyngre kajaker och behov av att ha dem i "rätt", ryggvänlig höjd fortsättningsvis ska kunna komma åt kajakerna lika smidigt som idag.

Bryggan har tagit stryk under vårens höga vattenflöden och behöver åtgärdas. Kortsiktigt kommer vi se till att den lagas, medan vi långsiktigt tittar på en lösning som inte kräver lastmaskiner för att ta upp och sätta i den.

En ackumulatortank för att ersätta den i källaren är planerad, för att vattentemperaturen i duscharna fortsättningsvis inte ska vara lika "svalkande".

Likaså så är det nya släpet strax på väg till en firma för att ge oss en offert på ombyggnaden.

Njut nu av sportlovet så syns vi inom kort på vattnet!