Läger

Allmänt

Klubben ordnar under årets gång ett antal läger för att bygga gemenskap och främja träningen. Vanligtvis arrangeras påskläger i klubbens lokaler samt ett längre sommarläger som oftast förläggs till Strandhem utanför Örkelljunga. Vissa år har klubben ordnat ett så kallat varmortsläger på sydliga breddgrader (över påsken).

Här hittar du all information om klubbens återkommande läger, dit alla medlemmar, och även andra klubbar (i mån av utrymme) är välkomna! Klicka på respektive rubrik för att läsa mer om de enskilda aktiviteterna.

Påsk- och Höstläger

Påsk- och Höstlägret brukar hållas i klubbens lokaler under tre dagar i samband med påsk- och höstlovet. Övernattning (frivilligt) sker på klubben. Du behöver träningskläder, sovsäck, liggunderlag etc.

Sommarläger

Kanotister i alla åldrar samlas med en veckas läger, ibland i Strandhems lokaler vid Hjälmsjön i Örkelljunga. Träning sker ett par, tre gånger varje dag. Föräldrar och andra intresserade är välkomna på besök en kväll i veckan för att se hur kanotisterna har det och kanske få lite kaffe och något grillat.

Varmortsläger

Flertalet gånger har klubben haft läger under påsken i Italienska Sabáudia, Nelo Center i Portugal, Mallorca eller samordnat aktiviteter med andra klubbar. Information om sådana läger brukar komma under vintern och tidig vår till de aktuella deltagarna. Förslagsvis dyker sådana läger upp som nyhet på hemsidan eller på kanot.com. Är du intresserad av att delta och komma igång med träningen tidigt på året så prata med din tränare.

Ytterligare träningsläger

Kanotsverige erbjuder naturligtvis ytterligare träningsläger, vilket vi rekommenderar för våra aktiva.

Skånes Kanotförbund brukar arrangera ett breddläger för barn och ungdomar, antingen på våren eller sensommaren. De brukar arrangera ett breddläger för barn och ungdomar, antingen på våren eller sensommaren.