Tävling

Allmänt

Lödde Kanotklubb har träning året runt. Vi bedriver organiserad barn och ungdomsverksamhet i fyra grupper/nivåer under sommarhalvåret. Grupperna heter: Fågelskådare, Framsteget, MAXI och Öset. Läs mer om våra grupper i deras sidor här till vänster. På sommaren tränar vi måndag-torsdag (vanligtvis kl.18:00) och tävlingsfria helger kl.09:00.

Under vinterhalvåret tränar alla grupper tillsammans (Tisdag: Löpning 18:00, Onsdag: 18:00 Nyvångshallen - styrkegymnastik, Lördag: 09:00 Paddling, Söndag: 09:00 Paddling, 19:00 Polopaddling Tovåkersbadet)

LÖKKs träning bedrivs enligt utvecklingstrappan som är framtagen av Svenska Kanotförbundet. Mer om utvecklingstrappan hittar du här till vänster på en egen sida.

 

Sommarträning

Sommarträningen, dvs paddling, börjar i regel mitten av april. Träningen sker i olika grupper efter förmåga och utveckling. Extra pass på helgen brukar man paddla utan tränare, det gäller in första hand de lite mer rutinerade kanotiserna. Löpträning sker hela säsongen, styrkelyft fortsätter ett tag in på sommarsäsongen.

Vinterträning

På hösten, när kanotsäsongen är slut i skiftet september-oktober, börjar vinterträningen. Många torkar då av kanoterna extra noga och lägger upp den för att ta fram den igen när sommaträningen börjar. För de riktigt aktiva finns det inget slut på säsongen, möjligen ishinder på ån. På Julaftonens förmiddag klocka 10:00 är det ändå flera som tar ut kanoten för den traditionsenliga julpaddlingen, det blir säkert glögg och pepparkakor för de trogna!

Julaftonspaddlingen 2014

 

Inför vintersäsongen lägger tränarna upp ett träningsprogram som passar alla våra grupper. I urvalet av aktiviteter som man kan syssla med finns styrkegymnastik/bollspel, löpning, polokanot och styrkelyft (för dem som är 15-16år och äldre).

Det brukar vara populärt för alla åldrar att träffas på styrkegymnastiken. Då tränar vi gymnastik, medicinboll, individuellt och i grupp, samt lagspel, till exempel innebandy.

De som fortsätter paddlingen träffas för träningspass på lördag och söndag förmiddag klockan 09:00. På söndagarna kan man även komma till Tolvåkersbadet för att paddla polokanot.