Ett skepp kommer lastat…

  • 28 apr 2023

...med ett maraton-NM i Malmö!

Redan tröttnat på att gräva i landet? Klättrar barnen på varandra i brist på sysselsättning redan på lördag morgon? Måste ni ändå åka och handla inför Valborg?

Ta med hela tjocka släkten, inklusive moster Berit som har svårt att gå, och åk in till Maraton-NM i Malmö en runda. 

Inte nog med att vi erbjuder ett maraton i världsklass, det kommer även finnas prova-på-aktiviteter för stora och små och en food-truck att handla från.


En tur runt kanalen må kännas i längsta laget, men starten för våra lopp går från bryggan vid natursköna slottsträdgården (nås lättast via Mölleplatsen) och sen paddlar vi varvet moturs. Med andra ord: oavsett funktionsvariation eller var du befinner dig längs med kanalen bör du kunna uppleva samtliga lopp tätt inpå de tävlande.

På tal om lopp, missa inte short-track där ett av momenten innebär att de tävlande paddlar in till land för att sedan springa drygt 100m med kanoten antingen släpandes efter sig eller på axlarna. Det är inte var dag du får se en kolfiberkajak á 48000kr behandlas på det sättet...

Tag även tillfället i akt att besöka våra tält vid Malmö Kanotklubb, där våra aktiva håller till mellan loppen.

Passa på att fråga hur det är att paddla året om, trots is på vattnet, eller vad som krävs för att börja paddla. Ja, och håll koll på vår hemsida, för inom kort kommer information om vår populära Kanotskola!