Allt är inte Guld som glimmar...

  • 30 aug 2020

Medaljer i all ära, men ibland är det glimten i ögat på våra aktiva ungdomar som betyder precis allt!

En fantastisk USM-helg (Ungdoms-SM) i Lidköping är till ända och en reflektion från en kanotförälder är kanske på sin plats?

Det är först när man åker på tävling man inser vilken resa man fått ynnesten att följa med på. Vi har sett våra barn gå från försiktiga, aningen osäkra barn, till ungdomar som satt sina egna personliga mål med paddlingen. Allt från att inte ”sitta som en ostbåge” till att faktiskt slå sitt personliga rekord (eller sin klubbkamrat) i en tävling har uppfyllts under helgen.

Det är en märklig känsla att se sina barn prestera som elitidrottare, med nåt benhårt i den koncentrerade blicken, för att sedan spricka upp i leenden vid målgången, oavsett resultat. 

Resultat ja. Då bara tre kajaker kan placera sig på pallen, oavsett om det är en, två eller fyra aktiva i dem, så blir det lätt att fokus faller på medaljer. Med så mycket som 29(!) av Sveriges bästa kanotister startandes i en och samma distans måste man istället fokusera på de enskilda individerna. Jag kan lova att samtliga av Löddes deltagande kanotister satt personliga rekord i helgen, och samtidigt satt nya mål med sin paddling, oavsett placering. Väl kämpat Löddes kanotister, ni har gjort oss alla stolta och framförallt ska ni själva vara stolta över er insats!

Bakom varje paddeltag ligger oändligt många timmars träning och förberedelser, något som vore omöjligt utan dedikerade tränare som offrar större delen av sin fritid för att våra barn ska kunna paddla, och framförallt ha roligt! Tack för allt ni gör!

Ja, och bakom varje tävlande står en förälder med ett berg av smutstvätt att bestiga efter var tävling, ni är också otroligt värdefulla. Utan er hade vi inte kunnat koordinera allt, resa land och rike runt eller få med oss tält, verktyg, mat och kajaker. Tack för att ni tar er an våra ungdomar som vore de era egna.

Ett stort tack även till Lidköpings Kanotförening för ett väl genomfört evenemang.

Vill man se mer av tävlingarna så finns det bilder här och här, tagna av den lokale fotografen Ulf Fabiansson, samt video från lördagen och söndagen.

 Ps. På onsdag vankas det enligt gammal tradition tårta á la SM-Guld för våra aktiva...

Vill ni mig något så är jag i tvättstugan...